Corteva Agriscience a finalizat o investiție de 14 milioane de euro în unitatea de producție de la Afumați, județul Ilfov, cea mai mare stație de procesare a semințelor din România.

Investiția permite companiei să vină în întâmpinarea cererii tot mai mari de semințe de floarea-soarelui de înaltă calitate din partea fermierilor, la nivel național și internațional, a anunțat marți Corteva.

Concret, proiectul, ce constă într-o nouă unitate de depozitare și condiționare, va permite companiei Corteva Agriscience să scurteze lanțul de aprovizionare, să-și sporească capacitatea de reacție și de livrare, cât și capacitatea de prelucrare la nivel european, pentru a susține creșterea din regiune.

Suma totală investită în unitatea de producție a semințelor din Afumați a depășit, astfel, 74 milioane de euro.

Unitatea de producție a semințelor de la Afumați, aflată la 12 km de București, este una dintre cele mai moderne facilități de producție Corteva din lume și cea mai mare stație de procesare a semințelor din România. Aflată în funcțiune încă din 2006, aceasta produce semințe de porumb și floarea-soarelui, care înglobează tehnologii avansate, pentru clienți de pe întreg teritoriul Europei, a precizat compania.

Corteva furnizează locuri de muncă unui număr de aproape 300 de angajați permanenți și sezonieri care asigură ciclul de producție complet al hibrizilor Pioneer.

„Corteva îmbogățește viețile a mii de fermieri și consumatori din Europa cu tehnologii și practici îmbunătățite pentru a combate foametea globală și a asigura progresul pentru generațiile viitoare. Cu ajutorul noii investiții, vom ajuta fermierii să obțină rezultate mai bune și să răspundă cererii tot mai mari de semințe de floarea-soarelui de înaltă calitate, în contextul unor eforturi continue menite să îi ajute pe fermieri să își îmbunătățească performanțele”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience Romania&Moldova.