Un înalt responsabil al parchetului din Tokyo a demisionat după ce a recunoscut că a jucat mahjong cu câțiva ziariști fără a respecta recomandările de distanțare socială. Un lider local din România n-are nicio problemă în a ignora regulile.

Procurorul Hiromu Kurokawa (63 de ani) "și-a prezentat scrisoarea de demisie, care ar urma să fie aprobată mâine (vineri - n.r.) de Consiliul de miniștri", a anunțat ministrul justiției, Masako Mori, informează AFP, preluată de Agerpres.

Un săptămânal japonez a dezvăluit că Hiromu Kurokawa a jucat recent mahjong pe bani cu câțiva jurnaliști, un joc de societate de origine chineză foarte popular și în Japonia, cu elemente din poker, domino și remi.

Kurokawa a încălcat nu numai legislația japoneză privind jocurile pe bani, ci și consemnul de distanțare socială în timpul stării de urgență din Japonia din cauza pandemiei de coronavirus.

Prin comparație, un politician PSD e chiar deranjat că i se cere să respecte legea și să poarte mască într-un spațiu public închis.

La ședința de joi a Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD) nu a purtat mască, astfel că reprezentanții PNL Vaslui i-au atras atenția că încalcă legea.

Buzatu a refuzat să-și pună mască de protecție, precizând că asta nu împiedică bunul mers al ședinței de Consiliu Județean.

"Eu vă rog să credeți că sunteți în siguranță aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discută în momentul acesta. Este foarte bine că v-ați conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixați dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia și amenzi și altceva și atunci, asta este, trebuie să luați notă de aceste conduite”, a replicat Buzatu.

”Vreți să ne luăm la bătaie, ce vreți să facem? Sunteți într-un cadru instituțional, nu puteți să mă obligați pe mine, nu puteți”, a mai spus președintele Consiliului Județean Vaslui.