Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București și Spitalul Municipiului Lupeni sunt primele spitale care au depus cereri pentru decontarea cheltuielilor cu echipamentele medicale din fonduri europene.

Ministerul Fondurilor Europene a lansat vineri, 15 mai, un apel dedicat spitalelor implicate în lupta împotriva coronavirusului pentru fonduri UE de 350 milioane de euro.

Cele 350 milioane euro alocate de Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) acoperă și echipamentele achiziționate începând cu 1 februarie.

Pe lângă cele două spitale menționate, alte 23 schițe de proiect se află în curs de finalizare în aplicația informatică MySMIS, a anunțat marți Ministerul Fondurilor Europene.

„Ne propunem ca în maximum o lună de acum să parcurgem etapa evaluării proiectelor depuse și spitalele să aibă deja semnate contractele de finanțare. Este important ca unitățile spitalicești să țină cont de condițiile de finanțare și dotările solicitate spre decontare să fie relevante în contextul actual cauzat de coronavirus”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

În plus, a precizat ministrul, până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi plătite primele stimulente pentru medicii care sunt implicați în lupta contra epidemiei.