Autoritățile din Vaslui au hotărât că locuitorii județului pot ieși din casă doar cu protecție pentru față. Vaslui este al doilea județ din România, după Galați, care impune obligativitatea acoperirii gurii și nasului la ieșirea din casă.

UPDATE: Secretarul de stat Raed Arafat recomandă și el purtarea măștilor în public ca mijloc de limitare a răspândirii epidemiei. Arafat spune că inclusiv o soluție improvizată poate să îl protejeze pe purtător și pe cei din jur.

**************** 

Și în județul Maramureș măștile vor deveni obligatorii de luni, scrie ZiarMM.ro, citat de HotNews.

„Începând cu data de 6 aprilie 2020, devine obligatorie pentru toți cetățenii județului Maramureș sau pentru cei care tranzitează județul, acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2. Măsura va fi aplicată în spații publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecție respiratorie sau nu”, a declarat prefectul de Maramureș, Silviu Ungur. 

Cetățenii din județul Vaslui vor avea obligativitatea să iasă din case doar dacă vor avea nasul și gura acoperite cu măști de protecție sau alte materiale textile, au decis membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Potrivit prefectului județului Vaslui, Mircea Gologan, măsura va intra în vigoare începând cu data de 6 aprilie, scrie Agerpres.

În plus, administratorii de magazine, șantiere sau alte spații în care populația are acces, dar și cei care își desfășoară activitatea în instituțiile publice pot fi sancționați dacă permit accesul cetățenilor care nu sunt protejați.

Vaslui este al doilea județ din România, după Galați, care interzice ieșirea din casă fără acoperirea fețelor. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis, vineri seara, că se impune purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice de către toții cetățenii din județ.

Dr Mihail Pautov: Cum îți faci mască de protecție cu filtru Hepa sau dezinfectant în casă

Mai mult pe EurActiv »