O asistentă care lucrează la secția ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu este hărțuită de vecini, de câte ori se întoarce acasă, fiind acuzată că îi poate îmbolnăvi, relatează Turnul Sfatului.

Într-un filmuleț care a devenit viral pe internet se aude cum vecinii îi cer asistentei să se mute din casa în care s-a izolat ca să-și protejeze familia, pentru că-i pune pe ei în pericol.

Femeia i-a lăsat pe cei doi copii și pe soțul ei în apartamentul în care locuiesc și s-a mutat într-un alt apartament, dar vecinii nu par a fi de acord cu această decizie și zilnic îi cer să se mute.

Filmul a fost postat pe Facebook, de fiica asistentei, care a transmis și un mesaj în care își apără mama.

"După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectați cu acest virus și este trup și suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, acesta e respectul pe care îl primește zilnic din partea vecinilor și, cel mai trist, chiar din partea apropiaților, pentru faptul că vine acasă de la muncă și pentru că împart aceeași scară de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speță. Greșit!
Mama mea e un erou, mama mea încearcă sa ne salveze, să fie alături, în această situație, de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta), mama mea e jignită, alungată și mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc și de ceea ce primește un om care se sacrifica ajutând”, a scris fiica femeii”, relatează Turnul Sfatului.

Maria Greavu, primărița comunei Loamneș, unde locuiește asistenta, a povestit pentru Turnul Sfatului că pe vecini i-a supărat faptul că a mai fost adusă o colegă. Vecinii susțin că o respectă pe asistentă, dar nu sunt de acord că și-a adus o colegă în apartament. Medicul de familie din localitate, dr. Oana Crețu are doar cuvinte de laudă la adresa asistentei, în timp ce colegii acesteia arată că hărțuielile sunt tot mai dese: ”am colege care nu sunt primite în autobuz pentru că lucrează în secția de ATI”.

”Am colege care nu sunt primite în autobuz pentru că lucrează în secția de ATI”

Un cadru medical care lucrează alături de asistenta hărțuită, a povestit pe Facebook prin ce trec cei care lucrează în secțiile de ATI:

”Am trecut prin toate stările din lume: teamă, groază, urmate de încredere, tristețe și dezgust! Teamă, ca tot omul, de infecție, de boală. Teamă că nu o sa fiu în stare să-i îngrijesc pe oamenii infectați cu acest virus așa cum mi-aș dori. Teamă că nu toți oamenii îngrijiți de noi vor supraviețui. Teamă de neputința de a-i ajuta pe toți să se întoarcă la familiile lor. Încredere, puțin, pe undeva prin suflet, am găsit și încrederea. Încredere că am găsit și oamenii care îți sunt alături...Am colege care nu sunt primite în autobuz pentru că lucrează în secția de ATI, colege care sunt blamate de vecini din același motiv. Dezgust din cauza tuturor celora care știu doar să arunce cu piatra în noi, chiar în aceste zile”, a scris Jo Codru.

DISCLAIMER

 

Prin MINDSET, EURACTIV.ro monitorizează cu prioritate informațiile de interes public cu potențial discriminatoriu, discurs al urii, cultivarea sentimentelor de panică și altele care încalcă tratamentul egal. asupra știrilor și altor articole de actualitate vom reveni cu o abordare în profunzime prin interviuri cu experți, analize sau alte materiale informative dezvoltate.

Vezi și alte articole din rubrica recent lansară MINDSET, parte a unui proiect coordonat de EURACTIV.com, susținut de Uniunea Europeană prin Programul "Rights, Equality and Citizenship" (2012-2020)

Cum gestionezi frica, furia, prejudecățile în criza coronavirus. Sfatul psihologului

Mai mult pe EurActiv »