Doi deputați PSD, Adrian Solomon și Irinel Stativă, au fost amendați după un conflict cu polițiștii chemați de personalul unui fast-food din București după ce parlamentarii au refuzat să poarte mască de protecție.

UPDATE

Întrebat la Parlament despre acest caz, Marius Budăi a susținut că deputatul Adrian Solomon i-a spus că a purtat mască.

"Am discutat cu domnul deputat Solomon. Dumnealui spune că a avut mască în acel moment. Dacă acesta este adevărul și dumnealui va comunica, înseamnă că avem parte de o poliție politică și de o reacție imediată, la fel cum am văzut la acel pensionar care își striga "of-ul" în fața doamnei ministru al Muncii. Și mă întreb de ce n-am avut această reacție imediată și în cazul Rareș Bogdan, cu peste 100 de oameni, în cazul Virgil Guran, cazul Duncan de la Caraș Severin, în cazul ședinței PNL de la Iași. Și eu sper ca polițiștii din această țară să-și dea seama că sunt folosiți în scop politic de către demnitarii actuali", a afirmat deputatul PSD, citat de Agerpres.

+++

”O patrulă a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost solicitată de agenții de pază ai unui restaurant de tip  fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, având un comportament recalcitrant”, a anunțat Poliția Capitalei.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 2:00 în noaptea de luni spre marți.

În timpul discuțiilor purtate, deputații au adresat expresii jignitoare polițiștilor, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, a declarat marți, la Digi 24, că cei doi aveau mască în momentul în care au sosit polițiștii, deputații fiind amendați deoarece i-au înjurat pe agenții de ordine.

”Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2.600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și  pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, se mai arată în comunicatul Poliției Capitalei. 

Potrivit News.ro, cei doi le-ar fi spus polițiștilor inclusiv că ei le plătesc salariile și că nu sunt demni de haina pe care o poartă.

Adrian Solomon, președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, a declarat pentru HotNews.ro că "totul este un abuz al unor polițiști mult prea puțin școliți".

"Nu am fost amendați aseară. Am fost doar legitimați. Totul e un abuz", a transmis Solomon, care nu a răspuns la telefon, dialogul având loc prin mesaje.