Cancelarul german Angela Merkel și premierii landurilor au decis luni prelungirea carantinei până pe 18 aprilie.

UPDATE

Între 1 și 5 aprilie, majoritatea magazinelor vor fi închise, iar serviciile religioase cu prilejul Paștelui catolic și protestant vor fi anulate. Nu vor fi permise nici adunările și mesele în aer liber.

Totodată, au fost prelungite până la 18 aprilie multe restricții aflate în vigoare de la sfârșitul anului trecut.

Angela Merkel a explicat că decizia a fost luată deoarece "situația este gravă”: ”Numărul de cazuri crește exponențial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou".

+++

Din cauza creșterii accentuate a numărului de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars-CoV-2, Guvernul de la Berlin intenționează o prelungire a carantinei până la 18 aprilie. Potrivit Focus.de, există un consens asupra acestui aspect înainte de începerea reuniunii virtuale.

Față de anul trecut, autoritățile germane ar putea permite vizitarea rudelor de Paște (4 aprilie), notează Handelsblatt. În perioada 2-5 aprilie, va fi permisă întâlnirea cu patru persoane din afara gospodăriei, plus copii până în 14 ani. 

Institutul Robert Koch a anunțat luni dimineață 7.709 de cazuri noi și 50 de decese în ultimele 24 de ore. 

"Probabil suntem în faza cea mai critică a pandemiei”, a declarat Ralph Brinkhaus, liderul grupului parlamentar al CDU, astfel că trebuie aplicată ”frâna de urgență”. 

Autoritățile germane au ajuns anterior la un acord privind folosirea unei așa-numite ”frâne de urgență”, adică restricții mai dure, dacă numărul infectărilor noi la 100.000 de locuitori depășește 100 timp de trei zile consecutive în decursul unei săptâmâni. Duminică, incidența pe șapte zile s-a ridicat la 103,9.