Autoritățile germane se confruntă cu o creștere a cazurilor noi de COVID-19, dar Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch, avertizează că numărul îmbolnăvirilor ar putea să fie și mai mare.

Germania a înregistrat joi peste 4.000 de cazuri noi. Ministrul sănătății, Jens Spahn, a declarat că e ”îngrijorătoare” această creștere.

Experții Institutului Robert Koch susțin însă că s-ar putea depăși 10.000 zilnic, dacă oamenii nu respectă regulile sanitare și distanțarea socială, relatează Deutsche Welle. ”E posibil ca virusul să scape de sub control”, a avertizat Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch.

Cifra de astăzi - 4.058 - este semnificativ mai mare față de cea de ieri - 2.828.

La sfârșitul luni martie și începutul aprilie, în Germania numărul de îmbolnăviri a sărit de 6.000 în 24 de ore. Cazurile au scăzut apoi, pentru a creștere din nou în iulie, când oamenii au început să revină din concediu.

Lothar Wieler le-a cerut germanilor să respecte regulile și măsurile decise de autorități pentru a preveni răspândirea virusului. 

Și în Olanda au fost anunțate joi cifre mari - 5.831, mai mult cu 800 față de miercuri. Cele mai multe cazuri noi sunt în Amsterdam - 440 și Rotterdam - 422.

Cu 9% din teste pozitive, Olanda e peste limita stabilită de Organizația Mondială a Sănătății - - 5% - ceea ce înseamnă că epidemia nu e ținută în control.

Cu 228 de pacienți la Terapie intensivă, Olanda a cerut ajutor spitalelor din Germania, care ar urma să preia oameni, dacă va fi necesar, DutchNews.nl.