Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În zona roșie au intrat Grecia, Irlanda, Monaco, iar în zona galbenă Belgia, Franța, Israel, SUA, Islanda și Honduras.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 52 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Modificările se aplică de la 1 august.

Astfel, în zona roșie vor intra Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curacao și Insulele Virgine ale Statelor Unite, în zona galbenă vor intra Franța, Belgia, Israel, SUA, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen, Suriname și Insulele Feroe.

În zona verde vor intra Oman, Paraguay și Uruguay.

Persoanele care vin din state aflate în zona roșie stau în carantină timp de 14 zile, cu excepția celor vaccinați cu schemă completă de cel puțin 10 zile, a persoanelor care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile, a copiilor până la vârsta de 3 ani și a celor cu vârsta între 3 și 16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.