Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, incluzând însă și excepții privind unele sărbători religioase.

Astfel, într-una din anexele la hotărârea Executivului se prevede ridicarea carantinei de noapte în perioada 1 mai-2 mai, în intervalul orar 20:00-5:00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase din Noaptea de Înviere a Paștelui Ortodox.

De asemenea, în zilele de 23 și 30 aprilie, în toate localitățile, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, își pot organiza și desfășura activitatea în intervalul orar 5:00-20:00.

Totodată, enoriașii musulmani au permisiunea de a se deplasa în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 8-9 mai, în intervalul orar 20:00 - 5:00, pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Hotărârea de guvern limitează gradul de ocupare a structurilor de cazare din stațiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora. Este vorba despre zona Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia și Mamaia-Sat, Constanța, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costinești, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.