Autoritățile ar putea reintroduce măsuri restrictive în zonele în care apare o transmitere generalizată în comunitate a noului coronavirus, a precizat luni ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

”Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, nu o creștere exponențială, în măsura în care vom respecta acele precauții, reguli de igienă și normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauție, normele de aplicaree privind desfășurarea și funcționarea activităților pe care le relaxăm, atunci putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta”, a declarat ministul sănătății la Digi24.

Nelu Tătaru a declarat că s-ar putea reveni la măsuri restrictive în cazul în care va exista o transmitere”: Suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”.