Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat într-un interviu acordat Știrile Pro TV că ultimele informații privind numărul de îmbolnăviri din România arată că de la 1 iunie se vor putea deschide terasele.

”În acest context, rămânem pe previziunile potrivit cărora la 1 iunie vom deschide terasele, ca și măsuri de relaxare, dar psătrând aceleași măsuri de precauție, de distanțare socială. Dacă lucrurile evaluează într-un mod favorabil, ne putem gândi după 15 iunie să deschidem și plajele”, a spus ministrul.

Întrebat ce înseamnă deschiderea teraselor, ministrul spus că se lucrează în prezent la elaborarea normelor de aplicare a acestor reguli.

”Se lucrează la un protocol de măsuri, la moduri de desfășurare și funcționare a acestor terase, menținând aceeași precauții, ce constă în distanțare socială și tot ce înseamnă dezinfecție locală”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

De asemenea, în zilele următoare, autoritățile vor finaliza un ordin comun cu Ministerul Economiei în care vor fi prezentate concret regulile privind funcționarea teraselor.

În cee ce privește deschiderea litoralului românesc de la 15 iunie, acesta este planul Guvernului în cazul în care numprul de îmbolnăviri cu Covid-19 se menține pe o pantă descendentă.

”Dacă păstrăm aceeași evoluție a pandemiei - valorile zilnice și cele săptămânale ne dau aceleași rezultate - ne gândim ca după 15 iunie să avem și deschiderea plajelor, având în vedere că 15 iunie este și data deschiderii sezonului estival”  a declarat ministrul Sănătății, potrivit sursei citate.