Premierul Ludovic Orban le-a cerut miercuri ministrului sănătății și ministrului de interne să nu mai tolereze ca angajați ai INSP să furnizeze informații publice care nu respectă deciziile guvernamentale.

"Ieri a fost o dezbatere în media, aici, domnule ministru al sănătății, și dumneavoastră, și domnul ministru Vela, și eu am declarat public că numărul de persoane dintr-o localitate pe baza căruia se decide indicele este cel care există la Evidența Populației. Se știe că, săptămânal, în ziua de luni se actualizează pe baza datelor de la Evidența Populației numărul de cetățeni dintr-o localitate. De ce trebuie ținut cont de acest indice, pentru că acesta este cel mai aproape de realitate, pentru că Evidența Populației știe foarte clar cine are domiciliu, cine are rezidență în localitatea respectivă. Vă rog să nu mai tolerați ca angajați ai INSP să furnizeze informații publice care nu respectă deciziile noastre. Tocmai din acest motiv am decis împreună cu Ministerul de interne să înscriem foarte clar acest lucru în anexa Hotărârii de Guvern ca să se știe limpede că indicele se calculează raportat la populația care este actualizată săptămânal de către Evidența Populației", a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Declarația premierului vine după ce marți Institutul Național de Sănătate Publică și Grupul de Comunicare Strategică au furnizate date contradictorii privind rata de infectare din București.

Masca de protecție, obligatorie peste tot unde rata de infectare a depășit trei la mia de locuitori

Mai mult pe EurActiv »