Așa cum anticipau mulți, platforma pentru programarea la vaccinare nu a funcționat de la ora 15:00, așa cum au anunțat autoritățile. Abia după două ore, oamenii s-au putut programa pentru vaccinare.

Cei care au încercat să se programeze imediat după ora 15:00 nu au putut, mesajul afișat pe platforma de programare fiind următorul: ”În acest moment se încarcă datele în aplicația de programare pentru etapa a II-a de vaccinare. Vă rugam să reveniți! Vă mulțumim pentru înțelegere!”. În momentul în care utlizatorul încerca să apese butonul ”Mă programez”, acesta nu funcționa.

STS a venit cu explicații privind blocarea platformei:

”Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare. Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare”.

La un moment dat, platforma a funcționat pentru scurt timp, dar putea face programări doar persoanele juridice.

Lucrurile s-au remediat după mai bine de două ore.

”Procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat. Precizăm faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice. Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze”, a anunțat STS.

Întrebat după ședința de guvern despre debutul ratat al celei de-a doua etape, ministrul sănătății Vlad Voiculescu a declarat că e ”regretabil” și ”sunt multe de recuperat în felul cum funcționează platforma”, dar cei din STS lucrează pentru remedierea situației.

În București, sloturile alocate lunii ianuarie s-au epuizat în scurt timp.

Klaus Iohannis s-a vaccinat împotriva COVID-19: Este o procedură simplă, nu doare

Mai mult pe EurActiv »