Platforma online pentru programare la vaccinare anti-COVID nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute luni dimineață, informează Serviciul de Telecomunicații Speciale, citat de Agerpres. Ulterior, aceasta a devenit din funcțională.

UPDATE

La ora 17:00, platforma nu era funcțională.

+++

STS a transmis din nou un comunicat de presă în care spune că pot apărea întreruperi de scurtă durată atunci când este accesată platforma.

Explicațiile STS:

"În acest moment, este în desfășurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică. Această situație nu afectează procesul de vaccinare, însă pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei. Asigurăm cetățenii că echipa tehnică implicată în dezvoltarea platformei ia toate măsurile necesare pentru funcționarea acesteia în cele mai bune condiții."

+++

EURACTIV România a încercat să acceseze platforma, dar după introducerea adresei de email și a parolei este afișat mesajul: "A apărut o eroare la accesarea paginii. Contactați administratorul!". 

+++

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, într-o emisiune la DigiFM, că peste weekend a fost monitorizată platforma și au fost verificate sesizările făcute de oameni.

De asemenea, legat de problemele de funcționare ale platformei de luni dimineață, Gheorghiță a spus că problema a fost una tehnică și a avut legătură cu sincronizarea datelor, dar ea a fost rezolvată.

Acesta a mai precizat că se lucrează ca pe viitor astfel de probleme să nu mai apară, iar "platforma să fie prietenoasă cu fiecare cetățean".

+++

Platforma funcționează cu întreruperi sau nu poate fi accesată deloc.

+++

După aproximativ o oră, STS a anunțat că platforma este din nou funcțională.

"Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiștii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Național pentru Vaccinări. Aplicația este funcțională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare", a transmis STS.

+++

"Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață", afirmă STS.

Potrivit sursei citate, echipa de dezvoltare a platformei lucrează în prezent astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

"În urma unei analize tehnice s-a constat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnică ce gestionează RENV pentru remedierea situației", susține aceeași sursă.

+++

Așa cum anticipau mulți, platforma pentru programarea la vaccinare nu a funcționat nici vineri, atunci când a debutat Etapa a II-a pentru vaccinare. În ciuda asigurărilor date de autorități că nu vor exista probleme, abia după două ore oamenii s-au putut programa pentru vaccinare.