Ministrul sănătății Nelu Tătaru susține că efectele celor trei zile de relaxare după încheierea stării de urgență se vor vedea începând de joi.

”Efectul celor trei zile (după încheierea stării de urgență când nu au putut fi aplicate amenzi) îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzație de libertate exagerată va produce și efecte”, a afirmat luni seara, la Digi 24, Nelu Tătaru.

”Cred că după două luni, în care răbdarea a fost la limită, doream să simțim libertatea, dar această libertare vreau să fie cu precauție și să fie cu acele măsuri pe care le tot repetăm de două luni de zile ... Să nu uităm că, cu toată libertatea, avem o cale de transmitere aerogenă a acestui virus. Avem, într-o măsură mai mică, e drept, și o transmitere pe suprafețe, dar calea aerogenă rămâne. Am avut două-trei zile în care lumea s-a bucurat de libertate sau a încercat să forțeze o libertate”, a spus ministrul sănătății.

El a explicat că riscul adunărilor de oameni pe care le-am văzut în timpul weekendului este să genereze ”microfocare” de infecție.