Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că autoritățile nu sunt îngrijorate de numărul mare de cazuri noi de infectori cu Sars-CoV-2, dar situația ”ne îndeamnă la precauție”.

”Avem multe măsuri de relaxare. După cum ați putut vedea de două zile avem și asimptomaticii acasă după zece zile sau cei cu simptome ușoare. După cum ați putut vedea, nerespectarea regulilor în mare măsură (n.r. - a dus la creșterea cazurilor), precum și acea bagatelizare a tot ce a fost, precum și instigarea la nerespectarea și nerecunoașterea unei pandemii, precum și a măsurilor de precauție", a declarat joi ministrul sănătății, Nelu Tătaru, referindu-se la numărul mare de cazuri noi de îmbolnăvire raportat astăzi - 460.

El a făcut apel la populație să mențină regulile de igienă, regulile de precauție și distanțare fizică.

Tătaru a declarat că autoritățile nu sunt îngrijorate de numărul crescut de cazuri, dar acest lucru ”îndeamnă la precauție".

Totodată, ministrul sănătății a afirmat că se pregătește un alt set de măsuri de relaxare, începând cu 1 iulie: ”Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Tătaru a adăugat că, dacă vor fi restricții, ele vor fi ”strict punctuale și locale".