O asistentă medicală de la Spitalul CFR din Timișoara care nu crede în existența coronavirsului ar putea fi la originea infectării mai multor colegi și pacienți din spital, a declarat medicul Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase Victor Babeș.

Printre persoanele care au ales să stea acasă, până la vindecare, după decizia CCR, se numără și trei asistente de la Spitalul CFR, unde a apărut un adevărat focar de infecție cu COVID-19, relatează Sursa de Vest. Două dintre ele s-au infectat de la o colegă, care a negat mereu existența acestei boli și a refuzat să se protejeze pe ea și pe cei din jur.

Ea a infectat două asistente medicale și patru pacienți. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, astfel că este posibil ca numărul persoanelor care au contractat virusul, să crească în zilele următoare.

"Din păcate există această realitate, acest focar, mai extins decât ne-am fi așteptat, și a pornit de la o persoană, care nu credea că există virusul. Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască și nu voia să înțeleagă faptul că, fiind cadru medical, trebuie să aibă o anumită atitudine, nu doar în spital, ci și în afara spitalului. Nu poți să nu respecți nimic, să te contaminezi, după care să aduci virusul în spital. Iată că am ajuns în această situație neplăcută în care și pacienți au fost infectați de la această persoană, dar și alte cadre medicale. Vom vedea dacă părțile vătămate vor depune plângere și, este foarte probabil, ca această persoană să aibă mari probleme în viitor”, a declarat dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.