Un medic în vârstă de 68 de ani din județul Botoșani este al doilea cadrul medical infectat cu COVID-19 care a murit, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Femeia era medic specialist în medicină internă și fusese internată pe 19 aprilie în Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul din Botoșani.

Medicului, care suferea de diabet zaharat și cardiopatie hipertensivă, i s-au recoltat probe pe 24 martie, rezultatul fiind negativ. Pe 19 aprilie s-a internat, iar rezultatul celui de-al doilea test a fost conirmat pozitiv pe 20 aprilie.

Pe 24 aprilie a fost transferată la Spitalul de Boli Infectioase din Iași, unde a murit pe 27 aprilie, în jurul orei 03:30.

+++

Primul medic român, în vârstă de 62 de ani, infectat cu COVID-19, a murit pe 21 aprilie.

Bărbatul a fost medic cu specialitatea medicină internă până în data de 6 aprilie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar în data de 8 aprilie a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", unde a decedat în data de 21 aprilie.