Klaus Iohannis a avut azi o discuție telefonică cu președintele Republicii Socialiste Vietnam, Nguyễn Xuân Phúc, în cadrul căreia a transmis că România va face o donație de 100.000 de doze de vaccin COVID-19 către Vietnam.

Convorbirea a avut loc la solicitarea părții vietnameze, anunță Administrația Prezidențială.

Discuția a prilejuit un schimb de opinii în ceea ce privește stadiul și perspectivele relației bilaterale dintre România și Vietnam, inclusiv colaborarea în combaterea pandemiei de COVID-19.

”Președintele României a mulțumit pentru solidaritatea demonstrată de Vietnam anul trecut, când a donat țării noastre materiale medicale. În acest context, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va face o donație de 100.000 de doze de vaccin COVID-19 către Vietnam”, potrivit unui comunicat.

Având în vedere bunele relații bilaterale, precum și intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb Uniunea Europeană - Vietnam, semnat în timpul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, cei doi înalți oficiali au exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării româno-vietnameze prin identificarea de noi domenii de cooperare bilaterală, precum și prin aprofundarea colaborării în plan multilateral, pentru consolidarea unei ordini globale bazate pe reguli, dar și în cadrul unor inițiative regionale precum ASEM (Reuniunea Asia-Europa) și al dialogului Uniunea Europeană - ASEAN (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est).