TVR deschide Teleșcoala luni, 09:00. Alte unități școlare au anunțat că încep cursurile online, de la cele mai mici clase până la gimnaziu și liceu. Continuarea activităților este importantă, cu respectarea regulilor de izolare.

Luni, 16 martie, de la ora 9:00, clopoțelul sună la TVR 2 și TVR 3, în emisiunea "Teleșcoala”. Iată care este orarul primei săptămâni și ce lecții vor putea învăța elevii.

În contextul în care instituțiile de învățământ din România au fost închise în urma crizei declanșate de epidemia de COVID-19, în acord cu misiunea sa publică, TVR oferă elevilor aflați în pragul susținerii examenelor posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învățământ prin intermediul emisiunii "Teleșcoala”, difuzată de luni până vineri, pe TVR 2 și TVR 3.

Cursurile vor putea fi urmărite atât la televizor, cât și online pe canalul de Youtube al TVR și pe site-ul www.tvr.ro.

  • Luni, 16 martie, de la ora 9:00, elevii claselor a VIII-a sunt așteptați la lecția de Limbă și literatură română, unde vor învăța despre "Propozițiile subordonate”.
  • De la ora 9:30, în cursul de Matematică vor studia "Sisteme de ecuații-metoda substituției”. Pentru elevii claselor a XII-a, cursurile televizate încep de la ora 15:00. La Limba și literatura română elevii vor învăța „Iona”, de Marin Sorescu.
  • De la ora 15:30, la Matematică se explică lecția „Polinoame. Relația lui Viete”. "Teleșcoala este un program special pentru vremuri speciale! Sunt idei de mult apărute în TVR care s-au întâlnit acum cu alte idei născute din necesitate.
  • Atunci când un profesor intră în clasă el este întâmpinat de câteva zeci de perechi de ochi care așteaptă să vadă ce urmează. Profesorul este pregătit să aducă lumină în ochii copiilor și în mintea lor! Nimic nu se compară cu puterea care este născută din mințile copiilor și mintea profesorului lor. Din păcate, în situația dată, fix această magică putere ne va lipsi. Aici intervine magia și puterea televiziunii.
  • Acum putem să fim de folos, iar dacă un singur copil care nu are acces la internet află de la televizor cum e cu sintaxa frazei, cu metoda substituției în sisteme de ecuații sau cu „Iona” lui Marin Sorescu și se va putea descurca onorabil la examenele de Evaluare sau la Bac, înseamnă că am făcut ce trebuie. Și trebuie să știți că acest program este bazat în întregime pe voluntariat - și din partea profesorilor și din partea colegilor din TVR. Vizionare plăcută!”, a spus Camelia Boștină, producătorul emisiunii.

 

UPDATE Care va fi orarul "Teleșcoala" - în grila TVR2 de luni, 16 martie

TVR face precizări cu privire la orarul elevilor în clasele de la distanță "TeleȘcoala" - o emisiune realizată în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleșcoală au loc dimineața (de la ora 9,00 - Limba și literatura română, de la 9,30 - Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a - după-amiaza (de la 15,00 - Limba și literatura română și de la 15,30 - Matematică), pe canalul TVR 2, potrivit programului TV.

Orele se vor ține în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori experimentați în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a și opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a.

Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.  

Ministerul Educaței și Cercetării asigură tematica, ordinea lecțiilor și profesorii. Lecții de pregătire pentru Capacitate și Bacalaureat de română, matematică (2 lecții/săptămână), biologie, chimie, fizică, istorie, geografie (1 lecție/săptămână).

„Teleșcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecțiilor și profesorii care vor susține cursurile.

  • Emisiunea debutează din 16 martie, iar lecțiile se vor ține până în luna iunie, în preajma susținerii examenelor școlare.
  • De luni până vineri, „Teleșcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română și matematică, clasa a VIII-a.
  • Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecții săptămânale de română și matematică și câte o lecție pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie și geografie.
  • Astfel, la TVR 2 elevii dornici să acumuleze noi cunoștințe, sau să le aprofundeze pe cele existente, vor găsi o alternativă la orele ținute în clasă - transmite Televiziunea Publică.
  • Cursurile vor putea fi urmărite la TVR 2, cât și online, pe canalul Youtube al TVR, pe TVR+ și pe site-ul tvr.ro.
  • Coronavirus: Ministerul Educației încurajează realizarea de cursuri-suport asistate de tehnologie

UPDATE VIDEO ORAR Teleșcoala TVR2 luni-vineri, 09:00-10:00 și 15:00-16:00. Înregistrările emisiunii

Mai mult pe EurActiv »