Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este pregătită să susțină investițiile publice din România, atât financiar, cât și punând la dispoziție vasta sa expertiză.

Șeful BERD, Suma Chakrabarti, a discutat marți cu premierul Ludovic Orban despre nevoile de infrastructură ale României și eforturileautorităților de a implementa reforme care să susțină mediul de afaceri.

Discuțiile s-au concentat asupra climatului investițional, investițiilor sustenabile în infrastructură și finanțărilor pentru companii, atât pentru extinderea firmelor locale, cât și pentru susținerea investițiilor străine, a anunțat BERD, într-un comunicat de presă.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din România, cu investiții totale de peste 8,6 miliarde de euro în diverse sectoare economice, iar banca a cerut autorităților române să continue lupta anti-corupție fără a bloca însă procesul de decizie și implementarea proiectelor de investiții.

„România trebuie să grăbească investițiile publice care dezvoltă capitalul uman și fizic - servicii publice, drumuri, căi ferate, sănătate, educație - profitând la maxim de fondurile structurale ale UE și de sectorul privat foarte dinamic al țării”, a spus Suma Chakrabarti, președintele BERD.