Ford România trimite 6.000 de angajați în șomaj tehnic, anunță Digi 24 și Mediafax.

Ford România va trimite 6.000 de angajați de la Uzina din Craiova în șomaj tehnic, în perioada 19 martie – 5 aprilie. Măsura e cauzată de dificultățile în aprovizionare.

”În perioada 19 martie -5 aprilie 2020, angajațíi Ford intră în șomaj tehnic. Vor fi plătiți cu 78 la sută din salariu. Deocamdată nu știm metodologia de aplicare. Ne-au fost date informații că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activități care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”, a declarat pentru Mediafax Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova.

Compania nu a făcut încă un anunț oficial.

De luni, Ford a închis fabrica din Valencia, Spania, timp de o săptămână, după ce trei angajați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Fabrica din Valencia, una dintre cele mai mari deținute de Ford în afara SUA, are peste 7.000 de angajați și produce peste 400.000 de vehicule pe an.

Săptămâna trecută, Renault și Nissan au anunțat că au oprit temporar producția sau intenționează să o oprească săptămâna viitoare, la unele fabrici din Spania, din cauza lipsei de componente, ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19.