Guvernul a aprobat în ședința de luni seară ultima formă a proiectului legii bugetului pentru 2021, de data aceasta având și avizul Consiliului Legislativ.

Tot astăzi, a fost aprobată Hotărârea de guvern care va permite rezolvarea situației în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara.

”În următoarele zile, angajații își vor primi salariile restante, însă Guvernul va continua să lucreze pentru a găsi soluții de rezolvare pe termen lung a problemelor care există în acest sector”, precizează Guvernul.

”Avem pentru 2021 un buget echilibrat, credibil, primul buget după 30 de ani construit în jurul investițiilor, fapt recunoscut de Consiliul fiscal și de instituțiile internaționale. Bugetul pentru acest an forțează reforma, iar persoanele care ocupă sinecuri politice își vor pierde beneficiile”, a scris pe Facebook premierul Florin Cîțu.

În cursul după-amiezii, președintele PNL, Ludovic Orban, declarase, la Palatul Parlamentului, că Guvernul adoptă astăzi forma finală, după avizul Consiliului Legislativ.

”Se știe că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ și, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ”, a explicat Ludovic Orban. 

Inițial, Guvernul a aprobat bugetul pe 2021 vinerea trecută.

”Cel mai probabil, legea bugetului de stat și legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament. Împreună cu doamna Anca Dragu, președintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România", a spus Orban, după ședința coaliției de guvernare.

Cîțu, în Parlament: PSD m-a chemat să vadă cât rezist eu la înjurături. Acest premier rezistă

Mai mult pe EurActiv »