Produsul intern brut a fost mai mare cu 1,8%, în termeni reali, în trimestrul al doilea față de primul trimestru al anului, arată Institutul Național de Statistică.

Potrivit estimării semnal a INS, față de același trimestru din anul 2020, PIB a înregistrat, în trimestrul II din 2021, o creștere cu 13% pe seria brută și cu 13,6% pe seria ajustată sezonier.

În al doilea trimestru din 2020, economia a fost puternic afectată de pandemia de COVID-19 și de lockdown, dat fiind că multe activități au fost oprite sau serios încetinite. Datele statistice arată că, acum, activitatea economică a recuperat scăderile de anul trecut.

Economia a crescut cu 6,5% în primul semestru față de aceeași perioadă a anului trecut. În date ajustate sezonier, creșterea economică din primul semestru este estimată la 6,2% de INS.

Instituția avertizează însă că estimările „semnal” precum și cele provizorii ale Produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultățile create de criza pandemică și de instituirea stării de urgență și a stării de alertă în ceea ce privește colectarea datelor.