Președintele american Donald Trump a amenințat că va impune o taxă vamală de 20% pentru toate autoturismele importate din Uniunea Europeană, după ce UE a introdus vineri tarife pentru anumite importuri din SUA.

UE a instituit vineri taxe pentru anumite produse provenind din SUA, în valoare totală de 2,8 miliarde de euro, ca replică la decizia administrației Trump de a taxa oțelul și aluminiul importate din Uniunea Europeană.

„Dacă aceste taxe și bariere (comerciale) nu sunt eliminate rapid, vom impune taxe de 20% pe toate autoturismele lor care vin în SUA. Construiți-le aici !', a scris Trump pe Twitter.

Departamentul american al comerțului desfășoară în prezent o investigație despre ceea ce administrația de la Washington numește riscul asupra securității naționale reprezentat de importurile de autoturisme și piese de schimb auto, investigație ce ar urma să fie încheiată în lunile iulie-august.

Dar Trump a zis în trecut că vede prea multe Mercedesuri pe străzile New Yorkului, în timp ce mașinile americane nu prea sunt prezente în Europa.