Rata infectărilor cu Sars-CoV-9 în Capitală a scăzut luni sub 1 la mie. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că e posibil ca de miercuri toți copiii din București să meargă la școală.

Direcția de Sănătate Publică din București a anunțat luni că rata de incidența cumulată calculată la 14 zile este 0,94.

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu a precizat că, în acord cu ministrul sănătății, va fi modificat ordinul comun care prevede ca referință pentru funcționarea școlilor într-o săptămână rata de infectare din ziua de vineri, astfel încât referința să fie ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie, iar elevii să poată merge la școală a doua zi după înregistrarea acestei valori, relatează News.ro. În această situație se află inclusiv Bucureștiul.

Ordinul comun al miniștrilor educației și sănătății privind prezența fizică nediferențiată în școli a fost publicat luni în Monitorul Oficial. Acesta prevede că prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie într-o localitate.

Sorin Cîmpeanu a afirmat luni, după ședința conducerii PNL, că e posibil ca de miercuri toți copiii din București să meargă la școală.

”Dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare, atunci vom avea mâine (marți) ședința CMBSU, în condițiile în care astăzi va fi modificat ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății”, a precizat Prefectul Capitalei, Alin Stoica, adăugând că intrarea în vigoare a ordinului ar putea avea loc "cel mai devreme miercuri".