Ca urmare a informațiilor publicate în presă referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Transelectrica, Marius Carașol, Consiliul de Supraveghere al companiei i-a solicitat acestuia toate documentele de atestare a studiilor în original.

UPDATE

Președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost revocat joi din funcția de președinte al companiei.

+++

Marius Dănuț Carașol, președintele Directoratului Transelectrica, scrie atât în CV-ul oficial, cât și în biografia publicate pe site-ul gigantului energetic pe care îl conduce că "este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București”. Potrivit surselor Edupedu.ro, Carașol ar fi urmat cursurile universității, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

”În vederea clarificării acestei situații, Consiliul de Supraveghere al companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dănuț Carașol toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica București pentru validarea autenticității acestora”, potrivit unui comunicat de presă.

În măsura în care autoritățile abilitate să autentifice documentele de studii ale lui Carașol ”se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale și statutare”, precizează Consiliul de Supraveghere al companiei, adăugând că analizează ”cu maximă seriozitate și responsabilitate” această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel național și o companie listată la Bursa de Valori București. 

La solicitarea Edupedu.ro, Universitatea Politehnica din București a precizat că Marius Carașol a fost student al instituției, dar nu a absolvit studiile.