Într-un dialog cu cetățenii la Mannheim, cancelarul german a abordat îngrijorarea unor părinți privind modul în care copiii vor putea vorbi în mod corespunzător limba germană.

Este nevoie de testare mai frecventă pentru a oferi un sprijin mai bine direcționat, a fost concluzia lui Olaf Scholz.

Pentru a promova mai bine și mai specific abilitățile de germană ale copiilor, cancelarul Olaf Scholz (SPD) solicită teste frecvente în școli. "Sunt pentru efectuarea de teste comparative la doi ani. Nu pentru a testa studenții, ci pentru a ști unde este nivelul abilităților lor", a spus Scholz la un dialog cu cetățenii la Mannheim.

Rezultatele acestor teste nu ar trebui apoi folosite ca statistici, ci mai degrabă pentru decizii politice. 

Anterior acestei declarații, o femeie i-a spus cancelarului că mulți dintre colegii de clasă ai fiului ei nu pot vorbi limba germană corect. "Este important ca toți cei care cresc aici să învețe și să stăpânească limba germană", a replicat Scholz. 

"Dacă reușim să creăm o gamă completă de creșe gratuite, atunci asta ar însemna că copiii vorbesc deja bine limba germană atunci când încep școala primară”, a continuat Scholz.

Olaf Scholz vrea să călătorească în toate cele 16 landuri pentru a discuta diverse lucruri cu cetățenii. În ultimele douăsprezece luni, cancelarul german a fost la Cottbus (Brandenburg), Marburg (Hesse) și Füssen (Bavaria), printre altele. Seria a început în iulie 2022 la Lübeck (Schleswig-Holstein), Mannheim este a unsprezecea oprire a cancelarului.