DNA a găsit într-un dosar aflat în lucru la procurorul revocat Mihaela Iorga Moraru bani, obiecte de lux și avize UP. România este lider în Uniunea Europeană la creșterea deficitului bugetar în primul trimestru.

Primăriile din București și Ilfov au semnat un acord de înființare a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, acest moment fiind catalogat de către Gabriela Firea drept unul istoric, dat fiind faptul că abia după 10 ani de regulamente europene a fost înființată o astfel de organizație. La rândul său, prefectul județului Ilfov, Marius Ghincea, a comparat ceremonia de semnare a actelor pentru înființarea oficială a asociației de astăzi, "de Sfântul Ilie..." cu momentul în care astronautul Neil Armstrong a pășit pe lună, spunând că "va fi un salt uriaș pentru utilizatorii transportului public".

DNA și-a investigat unul dintre proprii procurori, pe Mihaela Iorga Moraru, și a găsit, într-un dosar aflat în lucru la aceasta, aproape 400.000 de lei, primiți de la o persoană fizică, obiecte de lux, printre care un stilou de peste 8.000 de lei, dar și un aviz de începere a urmăririi penale împotriva unui înalt oficial pentru care ar fi dat curs abia după ce faptele s-au prescris. DNA spune că va sesiza Inspecția Judiciară.

În ceea ce privește economia, în timp ce în UE și în zona euro deficitul guvernamental a scăzut cu 0,2 puncte procentuale în primul trimestru al acestui an comparativ cu ultimul trimestru din 2016, România a înregistrat cel mai mare avans al deficitului dintre statele membre. Astfel, bugetul României a trecut de la un deficit de 1,8% din produsul intern brut în trimestrul patru 2016, la un deficit de 3,2% din PIB în primul trimestru al acestui an.

Și numărul firmelor noi cu acționari străini a crescut în primul semestru. Veștile sunt foarte bune, având în vedere că evoluția vine după cel mai slab an din aproape două decenii în privința înființării de companii cu acționariat străin.

Veștie legate de Brexit, însă, nu sunt deloc bune. Negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, spune că încă se menține o "divergență fundamentală" în tratativele cu Marea Britanie referitor la protejarea drepturilor cetățenilor expatriați după Brexit.

Iar țările din Europa Centrală și de Est au nevoie de 615 mld. euro pentru investiții în infrastructură. Necesarul de finanțare a lucrărilor de infrastructură, estimat de firma de consultanță PwC la 615 miliard de euro până în 2025, depășește posibilitățile actuale ale bugetelor naționale ale țărilor din regiune, implicit și pe cel al României.