DNA și-a prezentat bilanțul în care a vorbit și de bilele negre din anul trecut. Iohannis limpezește apele: e departe revocarea. Tot ieri, CCR a mai dat o lovitură SRI printr-o decizie pe legea siguranței naționale.

Invitați mulți, veniți puțini, dar de marcă. Darea de seamă a DNA pentru anul trecut a adus discursuri echilibrate (Cristina Tarcea, Codruț Olaru), dure la adresa corupției (Klaus Iohannis), dar și plin de umor, istorie și învățăminte (Augustin Lazăr).

Raportul prezentat de Laura Codruța Kovesi a arătat că DNA nu e perfectă, că are și minusuri, bile negre, asumate de conducerea instituției.

De la bilanț a lipsit tocmai ministrul Justiției, Tudorel Toader. El a pierdut ieri ocazia să afle cum se face un raport, că nu trebuie pus în el doar ce îi convine celui care l-a comandat, ci și puncte pozitive celui acuzat, dacă are. I-a fost transmis prin Poșta Specială, oricum.

Tot ieri, Tudorel Toader ar fi avut ocazia să se uite în ochii fiecărui procuror din DNA și să-i spună că a fabricat probe, că are condamnări la CEDO și că, în general, DNA este o instituție rea și trebuie să fie bună. N-a avut curaj.

De la Bruxelles, europarlamentarul Renate Weber dă un pronostic în ceea ce privește revocarea lui Kovesi și de ce nu va ataca nimeni la CCR decizia lui Iohannis. „Când te bați cu Laura Codruța Kovesi, te poți victimiza într-un mare fel, ca să zic așa”.

De altfel, și președintele Klaus Iohannis a spus-o cât se poate de clar că mai așteaptă doar niște documente. „Revocarea este tot mai departe!”.

De la Curtea Constituțională a venit aseară o decizie proaspătă ce privește SRI. Ba nu, îi privește în primul rând pe cei care până acum erau prinși cu fapte de corupție fiind ascultați în baza mandatelor pe siguranță națională. Comunicatul CCR nu este unul clar, dar sigur este faptul că mandatele pe siguranță națională vor fi mult mai puține în viitor. Și nu pentru corupție.

Primarul Gabriela Firea și-a transmis LIVE pe Facebook vizita la utilajele de topit zăpada aflate în Piața Constituției. A aranjat un furtun, a dat indicații lucrătorilor, a gesticulat puțin. Un VIDEO - NO COMMENT.

Ministrul Agriculturii a fost singurul care a vorbit despre cum s-a circulat în București. „Eu sunt învățat cu patinajul”, a spus Daea.

Eurodeputații consideră că legislația transporturilor trebuie să promoveze liberalizarea, nu protecționismul. Piața de transport rutier din Uniunea Europeană este în creștere, iar restricțiile ar putea afecta negativ competitivitatea anumitor companii și va crea distorsiuni, apreciază transportatorii. #PE

Recomandare de lectură: Un om fără țară vorbește despre Ucraina: „Trebuie salvată” - Saakashvili, fost președinte al Georgiei, fost primar în Odesa, actualmente fugar.