DNA a ajuns la locul în care Dragnea și Grindeanu s-au fotografiat la pescuit de știucă. Ministrul Daea a fost ironizat chiar și de premierul Tudose pe tema oilor. Zeci de cetățeni ai R.Moldova luptă ca mercenari în estul Ucrainei și în Siria.

DNA investighează modul în care lacul Belina, cel în care Liviu Dragnea s-a fotografiat cu Sorin Grindeanu la pescuit de știucă, pe vremea când relația dintre ei era una excelentă, a ajuns să fie deținut de firma Tel Drum, după ce Ministerul Dezvoltării, condus de liderul PSD, l-a cedat CJ Teleorman, iar de aici a fost închiriat către firma al cărui proprietar este necunoscut, deoarece are acțiuni la purtător. Procurorii anticorupție îl anchetează, deocamdată, pe Adrian Ionuț Gâdea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, în prezent secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, dar și pe Dorica Iordan, fost inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate și Mircea Dumitrescu, fostul administrator public al județului Teleorman pentru abuz în serviciu.

Președintele Klaus Iohannis a vizitat Centrul administrativ "Mihail Kogălniceanu" din județul Constanța, unde s-a întâlnit cu președintele Comitetului Militar al NATO (CMC), generalul Petr Pavel, și cu piloții români și englezi care asigură misiunea de Poliție Aeriană Întărită. Acolo, într-o apariție demnă de Top Gun, președintele a explicat că a avut discuții cu Guvernul despre programele de achiziții pentru Armată, și că a primit promisiuni că vor fi demarate în timp util.

Apropo de Guvern, ministrul Agriculturii Petre Daea a fost ironizat de către premierul Mihai Tudose, chiar în plină ședință, vizavi de comentariile pe care le-a făcut în repetate rânduri la adresa oilor. Ministrul propusese un proiect pentru susținerea financiară a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii li  a vrut să explice mai multe despre oaie premierului, dar premierul l-a oprit.

Zeci de cetățeni din Republica Moldova luptă în estul Ucrainei și în Siria ca mercenari, potrivit unor informații prezentate în cadrul Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, care a audiat mai multe rapoarte privind instrumentarea cazurilor de trădare de Patrie, uzurpare a puterii de stat și mercenariat. Au fost audiați reprezentanți ai Serviciului de Informații și Securitate și Ministerului Afacerilor Interne.

Comisia Europeană ceartă din nou România în legătură cu neluarea măsurilor necesare pentru a respecta decizia Curții de Justiție a UE din 2016 referitoare la deșeurile miniere de la Bușneag. Potrivit deciziei, România nu a adoptat măsurile necesare pentru a preveni formarea de pulberi la suprafața lacului de decantare, acest iaz fiind o sursă importantă de poluare și o amenințare serioasă pentru sănătatea locuitorilor din localitățile din apropiere.

Tot o scrisoare de punere în întârziere a primit și Ungaria de la Comisia Europeană, pentru legea cu privire la ONG-urile finanțate din străinătate, subliniind că aceasta nu respectă legislația UE.