Iordache a anunțat depunerea unui proiect de lege privind modificări la Codul penal, iar ministerul a precizat că nu este interesat de un astfel de proiect. Totuși, documentul a ajuns la CSM. Țuțuianu vede multinaționale în spatele protestelor.

Ping-pong-ul de luni cu proiectul de lege privind modificări la Codul penal, arată lipsa de responsabilitate și profesionalism a actualilor guvernanți.  

Pe lângă faptul că în aceeași zi proiectul a fost trimis instanțelor, apoi retras, fără a fi anunțat la timp și CSM, Ministerul Justiției a continuat să manifeste lipsă de transparență. Presa a aflat pe surse despre prevederile din proiect. Prevederi care - cu o singură excepție - sunt aceleași din OUG de urgență care a scos oamenii în stradă șapte zile la rând.

De iresponsabilitate și lipsă de transparență vorbim și la fonduri europene. Prin modificarea cifrelor de alocare, gradul de absorbție al fondurilor UE din exercițiul financiar 2007-2013 a crescut cu un punct procentual deși Comisia nu a trimis mai mulți bani în România.

În acest timp, Comisia Europeană ne avertizează că am făcut un regres în privința ireversibilității reformelor, după tentativa PSD de a slăbi legislația anticorupție. Prin urmare, ne îndepărtăm de obiectivul de a scăpa de MCV până în 2019.

Dar se va duce ministrul delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, să le explice europenilor cum stă, de fapt, treaba. Asta după ce ministrul de Externe i-a spus prim-vicepreședintelui CE că, în realitate, PSD-ALDE au incriminat abuzul în serviciu, după ce CCR l-a declarat neconstituțional.

Nici șeful Comisiei parlamentare de Control al SRI nu se ocupă de lucruri serioase. Social-democratul Adrian Țuțuianu tot declară în ultimele zile că în spatele protestelor s-ar afla multinaționale. Astfel, că va investiga, în cadrul Comisiei, dacă acestea nu au comis vreo infracțiune, prin aducerea de oameni la proteste cu mașini. 

Recomandarea de lectură a redacției: Va transforma Donald Trump SUA într-o autocrație? - Der Spiegel.