PSD va depune o moțiune de cenzură contra Guvernului. PMP nu face alianță cu PSD, USR nu participă la vot, PNL se mai gândește. Leul scade după scandalul din PSD. Eurodeputații cred că Dragnea e călăul speranțelor tuturor celor care au votat PSD.

Conflictul dintre partidele conduse de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu și Sorin Grindeanu continuă să escaladeze. Coaliția PSD-ALDE a luat oficial decizia de a depune o moțiune de cenzură împotriva premierului care refuză să plece de la Guvern, în ciuda faptului că și-a pierdut sprijinul politic, toți miniștrii din Cabinetul său și-au dat demisiile, a fost exclusiv din PSD, iar președintele Klaus Iohannis a refuzat să se implice în criza prin care trece Executivul.

Este probabil, și opțiunea la care nu ar fi vrut să recurgă social-democrații, dat fiind faptul că niciodată în istorie nu s-a mai întâmplat ca un partid de guvernământ să-și răstoarne propriul guvern prin moțiune de cenzură și nici nu au siguranța că aceasta va trece de Parlament. PMP a spus că nu face alianță cu PSD, USR nu va participa la vot, PNL se mai gândește, iar UDMR nu a făcut publică nicio poziție oficială.

PSD și ALDE se pot baza doar pe ei, deși nici măcar asta nu mai este sigur, având în vedere că premierul i-ar fi oferit funcția de secretar general al Executivului lui Victor Ponta, un social-democrat care ar putea atrage voturi în favoarea lui Grindeanu și, deci, împotriva moțiunii.

După ce a bântuit toată ziua ca o fantomă prin Palatul Victoria, după cum a spus primarul Gabriela Firea, deși toți miniștrii au fost joi la serviciu, premierul Sorin Grindeanu a ieșit să facă noi declarații, chiar mai acide decât cele din ziua precedentă, acuzându-l pe Liviu Dragnea că vrea mai multă putere și spunându-i că-și va da demisia din fruntea Guvernului abia după ce el și-o va da din PSD.

Liviu Dragnea este de părere că PSD este sub asediu, și nu unul politic, nu-și dă seama cine e în spate lui Grindeanu care acum este o unealtă, dar crede că e o coordonare profesionistă.

Criza guvernamentală din România a fost comentată și de presa internațională, care se arată în mare parte de partea coaliției PSD-ALDE.

Eurodeputații nu sunt deloc fericiți cu ce se întâmplă în țară. Aceștia spun că "Dragnea insultă inteligența a milioane de români, fluturând niște cifre cu totul neverificabile și lipsite de relevanță", și "nu este doar călăul propriului Guvern, ci și a speranțelor tuturor cetățenilor care au votat PSD la alegerile parlamentare", insistă asupra faptului că situația politică actuală are efecte negative în plan extern și avertizează că România nu se află doar într-o criză politică, ci riscă chiar să ajungă într-o criză economică (#PE).

Ceea ce nu ar fi complet fals, pentru că demisiile miniștrilor din cabinetul Grindeanu și refuzul acestuia de a demisiona au dus la scăderea monedei naționale, investitorii temându-se de riscul prelungirii unei crize politice. Totuși, declinul nu este de amploare.

În ceea ce privește justiția, Curtea de Apel București a dat sentința finală în dosarul dezafilierii clubului de fotbal Universitatea Craiova. Foștii șefi ai fotbalului românesc au fost achitați, iar despăgubirile acordate în primă instanță au fost șterse de magistrați.

Iar ultimele informații din Statele Unite arată că președintele Donald Trump este investigat de consilierul special Robert Mueller pentru o posibilă obstrucționare a justiției, o întorsătură majoră pentru o investigație pornită de FBI în urmă cu aproape un an.

Ce se mai întâmplă cu Trump, este #RecomandareaDeLectură.