Conferința de presă susținută de șefa DNA a echilibrat, cel puțin, balanța în războiul anti DNA declanșat de o familie de inculpați din Prahova. Meciul continuă joi, când Tudorel Toader are o treabă de făcut.

Un lob ce părea decisiv a fost ajuns de Laura Codruța Kovesi care a lovit cu un smash ce i-a adus setul de 1-1. Setul decisiv începe joi și nu se știe când se va termina. Și nici cum.

Povestea setului câștigat de Koveși poate fi rezumată în câteva puncte decisive:

 

  • Vlad Cosma se tot cerea pe la DNA ca să facă mai multe denunțuri;
  • Acesta nu este un război cu Kovesi. Acest atac vizează îngenuncherea statului român, se încearcă umilirea oamenilor cinstiți;
  • Nu sunt aici ca să fiu simpatică.

Sigur, pot fi adăugate multe alte scurte la fileu sau reveruri în lung de linie, iar acestea pot fi găsite aici.

Amploarea atacului, concertat la două televiziuni (una controlată de un infractor, alta de un multiplu inculpat), coordonat cu reacțiile politicienilor PSD-ALDE care au pornit ca la semn, părea că Laura Codruța Kovesi are zilele numărate la șefia DNA.

Egalarea la seturi îl provoacă pe Tudorel Toader nu doar prin simpla ieșire la luptă a șefei DNA, ci prin faptul că LC Kovesi a făcut o dezvăluire ce pune la îndoială eventuala bună-credință a ministrului Justiției.

După ce a spus tocmai din Japonia că nu mai are nevoie de nicio verificare a Inspecției Judiciare, Kovesi a mai spus și că Tudorel Toader nu i-a cerut niciun punct de vedere legat de acuzațiile venite dinspre PSD-ALDE, Antena 3 și RomâniaTV.

Așa se face în justiție, Tudorel (profesor de drept, fost judecător constituțional)?

Procurorul general Augustin Lazăr a fost singurul care i-a cerut un raport despre toate cele întâmplate. De altfel, Lazăr a dat publicității un comunicat prin care dezaprobă atacurile din presa lui Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță. „Problema nu este funcționarea Justiției, ci tentativa de stopare a luptei anticorupției”.

Tot din lupta anticorupție: cel care a făcut din ANI bici în primii ani de funcționare, Horia Georgescu, a primit 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar ANRP cu prejudiciu de peste 84 de milioane de euro. Pe Horia Georgescu l-a ajuns trecutul din urmă, fiind vorba despre fapte comise înainte de a deveni șef la Agenția Națională de Integritate.

Rămânem în sfera Justiției și ajungem la celebra Curte Constituțională, care a primit din partea colegilor din Parlament o super imunitate în fața anchetelor procurorilor, dar și niște pensii greu de închipuit în România.

De plătit tot acest război al celor certați cu legea contra DNA vor plăti doar cetățenii. Uniunea Europeană lucrează la soluții juridice pentru a acorda fonduri europene în funcție de respectarea statului de drept în statele membre. Aflăm pe 2 mai.

O altă veste proastă dinspre Comisia Europeană: UE ar putea tăia până la 120 miliarde de euro din bugetul de agricultură în viitorul cadru financiar. #AGRI

Încă una de la politicienii ce reprezintă puterea: premierul Vasilica Viorica Dăncilă pare să aibă o memorie foarte scurtă, de vreme ce nu își mai amintește prea bine ce a discutat cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. Dăncilă spune în continuare că nu au vorbit despre Justiție, în timp ce Klemm o spune răspicat că da, a fost discutat și acest subiect.

Vă mai spunem doar că în 2017 am avut o creștere economică de 7%, peste China, dar rata inflației a ajuns la 4,3% în ianuarie, cel mai ridicat nivel din aproape cinci ani.

Recomandarea de lectură este legată de Valentine's Day, ziua îndrăgostiților, ce tocmai a trecut. BBC a publicat un articol despre 5 mituri legate de singurătate.