UE și Marea Britanie au făcut mici progrese în negocieri, dar viziunile lor rămân diferite. Guvernul spune că nu intenționează să introducă o taxă pe activele băncilor. Inspecția Judiciară și Parchetul General sunt împotriva ideilor lui T. Toader.

După publicarea proiectelor de lege privind justiția ale lui Tudorel Toader, Parchetul General remarcă o serie de modificări agreate de procurori, dar continuă să-și mențină îngrijorarea față de acestea. Și Inspecția Judiciară a respins proiectul lui Tudorel Toader prin care instituția este trecută în subordinea ministrului Justiției, chiar dacă, inițial, s-a arătat public încântată de idee.

Senatorul liberal Florin Cîțu a provocat vâlvă cu o declarație privind introducerea unei taxări a activelor bancare care să aducă mai mulți bani la buget. După această declarație, acțiunile băncilor listate la bursa din București au coborât puternic. În urma acuzațiilor, Ministerul Finanțelor Publice a transmis că nu are nicio intenție în a introduce o astfel de taxă.

Curtea de Apel a decis că medicul Gheorghe Burnei nu poate opera în spitalele de stat. Decizia instanței este definitivă. Inițial, Tribunalul București decisese că medicul care făcea experimente pe copii poate opera din nou în spitalele publice, inclusiv la Spitalul "Marie Curie", unde își desfășura activitatea până să fie trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni de luare de mită.

#AGRI La Grădina din Gura Siriului, o grădină urbană comunitară de la marginea Capitalei, se practică permacultura sau "agricultura permanentă", activitate care îmbină munca omului cu cea a naturii. Grădina de la marginea Capitalei este un loc în care bucureștenii pot să vină să-și planteze propriile legume și copaci fructiferi, sau să ajute la culegerea roadelor, când e vremea recoltei, și să plece cu ele acasă, contra unei donații. Totul este organic. Acum, Grădina este în tranziție, a fost lăsată să se dezvolte o perioadă și de una singura, dar nu a dezamăgit. Proprietarii au mâncat vara aceasta cireșe, vișine, coacăze, căpșune, zmeură, mure, pepeni și multe altele.

Comisia Europeană a adoptat propunerea de modificare a POR 2014-2020 pentru România, după ce țara noastră a trimis o cerere pentru ajustarea programului și extinderea unor aspecte legate de eligibilitate. În baza modificărilor agreate, de acum înainte vor fi posibile, printre altele, parteneriate între autoritățile publice locale și alte instituții publice, pentru a se implica împreună în proiecte cu finanțare UE sau extinderea categoriilor de beneficiari eligibili pentru a accesa fonduri europene.

A treia rundă de negocieri dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie privind Brexit s-a încheiat joi la Bruxelles după patru zile de discuții în care nu s-au înregistrat progrese semnificative. Săptămâna aceasta a adus clarificări utile asupra multor puncte, dar nu s-a înregistrat niciun progres decisiv în privința temelor principale ale divorțului, cum ar fi sumele pe care Marea Britanie ar urma să le plătească în contul obligațiilor deja asumate în cadrul UE. De asemenea, oficialii UE au rămas fermi pe poziții, refuzând să discute viitoarea relație dintre UE și Marea Britanie înainte de a clarifica divorțul.

#RecomandareDeLectură Pentru că s-au împlinit 20 de ani de la moartea Prințesei Diana, recomandarea de lectură a zilei este un text despre cum a schimbat această întâmplare Familia Regală.