USR a predat o lecție PNL despre cum se face opoziție în comisia lui Iordache&Co, locul în care se măcelăresc legile Justiției. Se anunță proteste masive pentru duminică. Tăriceanu a văzut Coreea de Nord într-o sală din București.

Comisia Iordache nu mai are răbdare cu legile Justiției. Nicolicea, Cazanciuc, Nicolae Șerban se grăbesc nevoie mare. Secondați de Marton Arpad (UDMR) și Steluța Cătăniciu (ALDE), PSD ar fi fost în stare să termine ieri amendamentele, dezbaterea și adoptarea modificărilor pentru toate cele trei legi ale Justiției.

Drumul le-a fost netezit de țâfna PNL-iștilor Alina Gorghiu și Cătălin Predoiu, care după primul conflict verbal s-au ridicat și au plecat, aruncând peste umăr vorbe grele: „Este un simulacru de dezbatere!”. Au plecat și au dispărut, deși comisia a lucrat până seara târziu.

Da, așa a fost, o mascaradă, dar așa va fi în continuare, iar soluția era alta. În condițiile în care ești copleșit numeric de ceilalți, aplici tactica războiului de gherilă, nu fuga din fața „inamicului”.

USR a reușit ieri performanța de a arăta cu adevărat a partid de opoziție. Oameni care nu au mai fost anterior în parlament, habar nu au chichițele și regulamentele, așa cum le știe Iordache, au reușit să blocheze din avântul unui partidoi ce părea că până seara o schimbă și pe Kovesi, la ce viteză aveau.

PSD-ALDE, prin tot ce a făcut până acum economic, fiscal și cu legile Justiției pare că unește din nou românii. Duminică se anunță proteste mari. Pe lângă cei care ieșeau până acum, marile sindicate cheamă oamenii în stradă.

Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu a comparat dezbaterile de la Grupul pentru Dialog Social cu o scenă din Coreea de Nord. Oameni care susțineau lupta împotriva corupției au fost luați în derâdere de către șeful Senatului, numărul doi în statul nostru.

La dezbatarea GDS a participat și Laura Codruța Kovesi, ceea ce a enervat-o pe judecătoarea Gabriela Baltag

Între timp, pumnul în gură aplicat ONG-urilor necesită o explicație din partea PSD. Peste 70 de organizații neguvernamentale au cerut să se exprima clar și să își asume o poziție transparentă în legătură cu Ordonanța 26/2000, adoptată tacit marți în Senat, ca urmare a lipsei cvorumului. Cea care obligă ONG-urile să publice numele tuturor celor care donează bani, inclusiv prin SMS.

Un dialog halucinant s-a petrecut în ședința de guvern de miercuri între ministrul Agriculturii, Petre Daea, și premierul Mihai Tudose, după ce ultimul a cerut explicații pentru scumpirea prețului la ouă.

Daea a refăcut traseul olului de la fermie până pe raft de parcă acesta mergea singur pe șosea și nimeni nu punea mâna pe el. În plus, l-a certat și pe șeful de la Consiliul Concurenței, care a spus inițial că prețurile cresc și din cauza deficituilui bugetar.

România are peste 36.000 tone de lână, care este doar parțial valorificată, la un preț mic, iar acest lucru îi determină pe crescătorii de ovine să renunțe. Dar din 2018 întreaga lână va fi valorificată, anunță ministrul agriculturii.

EurActiv.ro a vorbit, la firul ierbii, cu ciobanii despre oaia lui Daea. #AGRI

Decomandarea de lectură amuzantă vine din SUA, acolo unde Washington Post publică un reportaj despre un cetățean care a construit o rachetă și vrea să se lanseze cu aceasta în spațiu pentru a demonstra că Pământul este plat.