Profitând de greșeli ale unor procurori anticorupție, politicienii PSD-ALDE, cu ajutorul televiziunilor deținute de Sebastian Ghiță și Dan Voiculescu, au lansat atacul final asupra DNA.

În Anul Centenarului, în România - țară europeană nemulțumită că e monitorizată de Comisia Europeană - agenda publică e acaparată aproape total de asaltul politicienilor corupți asupra DNA. 

Cu ajutorul televiziunilor deținute de două personaje extrem de sulfuroase ale mediului politico-economic, Sebastian Ghiță - fugit în Serbia - și Dan Voiculescu - fost pușcăriaș, politicienii PSD încearcă debarcarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA. Cum nici procurorii anticorupție nu sunt îngeri, războiul se anunță urât, iar România s-ar putea trezi aruncată în trecut, indiferent de deznodământ.

Coincidență sau nu, ministrul Justiției se află, în perioada 11-17 februarie, la reuniunea ”Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane” din Japonia. Premierul l-a chemat rapid în țară, Tudorel Toader nedând deocamdată niciun răspuns.  Plecarea sa intempestivă ar fi un nou episod jenant în relațiile cu Japonia, după ”abandonarea” premierului Shinzo Abe la Muzeul Satului.

Pe cât de îngrijorată e de informațiile lansate la Antena 3, pe atât de indiferentă e Viorica Dăncilă de modul în care păstrarea unui consilier condamnat în primă instanță afectează imaginea sa, a guvernului și mai ales a României. 

În acest climat, USR a lansat o inițiativă de modificare a Constituției.  "Fără penali în funcții publice" trebuie să fie semnată de o jumătate de milion de români. Ar putea fi un test al adevărului: vrem să fim o țară europeană sau nu. Până una alta, beneficiile apartenenței ne plac. O dovedește ministrul Agriculturii care spune că România vrea menținerea bugetului Politicii Agricole Comune după 2020 și se opune plafonării plăților directe. #AGRI

Recomandarea de lectură: The Guardian, despre Finlanda la 100 de ani de la crearea statului.