Elena Udrea este din nou la DNA, Iohannis și May au avut o primă întâlnire în care au discutat Brexitul, iar Trump îi ține în suspans pe americani.

Elena Udrea a ajuns vineri dis-de-dimineață la sediul DNA pentru a fi audiată în dosarul în care procurorii cercetează o posibilă finanțare ilegală a campaniei electorale din 2009 a fostului președinte Traian Băsescu.

În urmă cu trei zile, Camera Deputaților i-a ridicat imunitatea Elenei Udrea și i-a lăsat pe procurori să o audieze pentru fapte de corupție.

De cealaltă parte a clasei politice, s-a întâmplat o primă întâlnire între președintele Iohannis și premierul Marii Britanii Theresa May.

Iohannis a promis că România se va implica foarte mult în negocierile privind Brexitul pentru a obține un statut cât se poate de bun pentru românii care trăiesc în Marea Britanie.

În ceea ce privește românii care vor dori să se stabilească în Marea Britanie după Brexit, Iohannis a declarat că asta va rezulta din negocieri, pe care le va duce cât va putea de bine, în condițiile în care, pentru Marea Britanie, reglementarea imigrației pare a fi o problemă foarte importantă.

În prima parte al anului, Theresa May va face notificarea pe articolul 50, după care vor începe negocierile, a confirmat Iohannis.

Există, cu toate acestea, o oarecare panică legată de faptul că Parlamentul britanic ar putea respinge orice acord încheiat între Guvern și Uniunea Europeană.

Guvernul condus de Theresa May a evitat să dea motive Parlamentului să dezbată intenția de părăsire a UE, dar a recunoscut că este „foarte posibil” ca parlamentarii să voteze acordul, după ce negocierile vor fi terminate.

Se pare că prezența prim-ministrului britanic Theresa May a fost foarte așteptată la Bruxelles pentru a lua parte la primul său Consiliu European, cum de altfel a fost anticipat.

De la politică la biserică, de unde vin replici în urma apelului la toleranță făcut de președintele Klaus Iohannis legat de faptul că „nu toți oamenii sunt la fel” și că este greșită calea fanatismului religios.

Patriarhia susține că reacția șefului statului „este un răspuns la „o solicitare ultimativă” a pastorului baptist Iuga Viorel privind atitudinea președintelui față de familia creștină”, iar demersul lor este unul civic, legal și validat de CCR, care nu poate fi considerat în niciun caz o „cale a fanatismului religios” sau o dovadă de intoleranță, consideră BOR.

De la noi, la americani, unde orele alegerile prezidențiale se apropie cu pași tot mai rapizi.

După câteva ore de așteptat, candidatul republican la președinția Statelor Unite, Donald Trump a dat joi un răspuns la întrebarea care i-a fost adresată în timpul ultimei dezbateri prezidențiale de miercuri seară și anume dacă va accepta rezultatele alegerilor.

Donald Trump și-a asigurat susținătorii că va accepta rezultatele alegerilor de luna viitoare, dar nu în orice context, ci doar în acela care îl va da pe el câștigător și dacă vor și niște alegeri "clare".

În plus, lui Trump îi este în continuare frică de fraudarea alegerilor.

Declarația a venit la doar câteva ore după ultima dezbatere prezidențială, în care miliardarul republican a evitat să răspundă la întrebarea legată de recunoașterea rezultatelor scrutinului prezidențial, indiferent de câștigător.

Tot legat de alegeri, dar de cele din Republica Moldova, aflăm că acestea vor fi monitorizate și de o misiune a Parlamentului European.