Comisia Juridică a reluat votul pentru amendamentele la Legea Grațierii și le-a respins. CCR a decis că persoanele condamnate definitiv nu pot face parte din Guvernul țării. Dragnea susține că „PSD nu e un partid rău”. Moldova primește bani de la UE.

Comisia Jridică a reluat votul pentru amendamentele lui Traian Băsescu și Șerban Nicolae de grațiere a celor condamnați pentru corupție, la solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu, și le-au respins. Pasul înapoi a fost făcut după reacțiile lui Dragnea, Grindeanu, dar și a opiniei publice. Fostul premier Victor Ponta a calificat retragerea grațierii faptelor de corupție ca fiind o tragedie și a sugerat demisia lui Șerban Nicolae.

Alegeri corecte sunt luate și la Curtea Constituțională, care a decis, după mai multe dezbateri și amânări ce s-au întins pe parcursul a patru luni, că persoanele condamnate definitiv nu pot face parte din Guvernul țării. Decizia apare după ce Liviu Dragnea nu a putut fi propus pentru funcția de premier, așa cum își dorea, iar Avocatul Poporului a ținut să-i sesizeze pe judecători.

Apropo de Liviu Dragnea, acesta nu doar că s-a arătat dezamăgit de votul de miercuri al senatorilor juriști privind grațierea corupților, dar chiar a susținut că nu va mai permite membrilor PSD să afecteze prin acțiunile lor imaginea partidului. Desigur, a ținut să menționeze și că "PSD nu e un partid rău". Dragnea a spus și că cele întâmplate la Comisie vor fi un subiect de discuție în partid și a promis că "acele amendamente nu vor intra în raportul final al Comisiei".

În externe, rezultatul unui sondaj realizat de YouGov în șapte state europene arată că doar jumătate dintre tinerii europeni consideră democrația drept cea mai bună formă de guvernare. Îngrijorătoare sunt și alte răspunsuri date de tineri între 16 și 26 de ani, printre care acela că unul din cinci crede că țara sa ar trebui să părăsească UE (#PE).

Iar vecinii de peste Prut vor primi un ajutor de 100 milioane de euro de la Uniunea Europeană, după cum a decis Parlamentul European. Comisia de Comerț Internațional (INTA) a aprobat propunerea raportorului Parlamentului European pe acest dosar, Sorin Moisă, de a susține acordarea unei asistențe macro-financiare de această valoare pentru R. Moldova. Banii urmează să fie acordați în trei tranșe, în 2017 și 2018.

#RecomandareDeLectură Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite a adoptat în urmă cu scurt timp o decizie de abrogare a unor secțiuni importante din legislația asigurărilor de sănătate, cunoscută ca ObamaCare. Pe larg, în New York Times.