Dan Voiculescu contraatacă: la eliberarea din închisoare, promite că va lupta cu abuzurile. Ca urmare, a atacat decizia justiției de a recupera prejudiciul produs de faptele sale pentru care a fost condamnat, prejudiciu încă nerecuperat de stat.

După doar trei ani de închisoare, Dan Voiculescu a fost eliberat condiționat, deși statul încă nu a recuperat prejudiciul cauzat de faptele patronului Grivco. Nu-i nimic, spune proaspăt-ieșitul din penitenciar - de fapt, din spitalul în care era internat - „nu este niciun prejudiciu acolo, pentru că decizia 888 din 8 august 2014 va fi de către justiția română demontată”.

Voiculescu a spus că decizia este atacată deja și că va lupta „pe viață, pe moarte, pe pușcărie, pe orice risc cu abuzurile. Cu abuzurile mai ales ale celor puternici împotriva celor care nu se pot apăra singuri. Împotriva celor care au în ei dorința de a se apăra și n-au puterea de a o face”.

În timp ce Dan Voiculescu își pregătea bagajele în spital, unde fusese internat de vineri pentru sindrom de ocluzie intestinală mecanică, președintele Klaus Iohannis făcea o vizită în Harghita și Covasna. Primit cu steagul Ținutului Secuiesc, Iohannis a oferit la schimb un tricolor românesc și a ascultat imperturbabil intonarea imnului acestui ținut. „Eu cred că este important să ascultăm și ce vine din sufletul oamenilor, nu numai ce vine din protocol", a declarat președintele Iohannis, după ce le-a transmis autorităților locale din Harghita și Covasna că descentralizarea este obligatorie. dar autonomia pe criterii etnice „nu e de dorit pentru că ar inhiba dezvoltarea”.

La București, premierul Mihai Tudose a tranșat, în sfârșit, situația de la ANAF, înlocuindu-l pe șeful fiscului, de a cărui activitate se arătase nemulțumit săptămâna trecută. Mirela Călugăreanu îl înlocuiește pe Bogdan Stan și are ca obiectiv elaborarea unei strategii mai bune de colectare și a unei strategii pentru vămi, potrivit premierului.

Dacă veniturile la buget vin mai greu, UE nu permite Guvernului să se lase pe tânjală în privința absorbției fondurilor. Astfel, autoritățile nu vor mai avea scuza că nu au loc în buget pentru investiții în infrastructura de transport, după ce Banca Europeană de Investiții a acordat un împrumut de 1 miliard de euro pentru cofinanțarea proiectelor prioritare de infrastructură de transport cu Fonduri Structurale și de Investiții (EFSI) în valoare totală de 6,8 miliarde de euro.

Marți am mai aflat că nu stăm atât de bine la numărul de IT-iști precum credeam - ponderea specialiștilor IT&C în totalul forței de muncă e printre cele mai mici din Europa -, dar măcar la recolta de grâu din acest an nu stăm atât de rău ca multe alte state producătoare de cereale.

Recomandarea de lectură este un text Newsweek despre dilemele părinților în privința tratamentului pentru boala gravă a copilului, un text despre canabisul medical și cancer.