RISE Project continuă seria dezvăluirilor despre liderul PSD Liviu Dragnea și arată cum a subordonat partidului un serviciu secret care îi știa afacerile. Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu Dragnea și i-a spus că are încredere în Kovesi.

Seria dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la RISE Project a continuat cu un nou episod în care arată că serviciul secret al ministerului de Interne a fost subordonat partidului prin mai multe mișcări legislative, dar și prin falsuri.

Practic DGPI se află acum în mâna ministrului Carmen Dan, una dintre cele mai de încredere persoane din anturajul lui Liviu Dragnea.

Pentru Dragnea era vital să aibă controlul asupra acestui serviciu secret. DGPI are mai multe informații despre Tel Drum, Dragnea și afacerile în familie ale acestuia. După preluarea Tel Drum de la CJ Teleorman, timp de peste un deceniu, Dragnea și-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare și deszăpezire prin intermediul unor licitații trucate.

Același Dragnea s-a întâlnit joi cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, care a declarat apoi că Statele Unite o susțin în continuare pe procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, el precizând că oficialii americani își mențin încrederea în munca acesteia.

„Ne menținem încrederea în munca ei. Această muncă a fost analizată de autoritățile judiciare românești. Avem încredere în acest lucru”, a spus ambasadorul Klemm.

Unul dintre opozanții lui Liviu Dragnea, proaspăt exclus din PSD după ce au făcut la un moment dat un tandem greu de rupt, anunță că își face partid. Altădată prieteni la cataramă, Victor Ponta este acum la cuțite cu Liviu Dragnea.

Parlamentul European cere suspendarea negocierilor de aderare la UE dacă sunt implementate schimbările constituționale, după ce au constatat regresul Turciei în domeniul statului de drept și libertății presei, contrare statutului de membru UE.

Summitul „Inițiativei celor Trei Mări” (Baltică — Adriatică — Neagră) se va desfășura în 2018 la București, la propunerea președintelui Klaus Iohannis, acceptată de toți ceilalți lideri ai țărilor membre.

Anul acesta are loc la Varșovia, iar invitatul special al reuniunii este președintele SUA, Donald Trump.

Uniunea Europeană își face prieteni la estul extrem. UE și Japonia au ajuns joi la un acord de principiu cu privire la elementele principale ale unui Acord de parteneriat economic, care ar putea crește valoarea exporturilor europene în Țara Soarelui Răsare cu până la 20 miliarde de euro.

Acesta este cel mai important acord comercial bilateral încheiat vreodată de UE și va include pentru prima dată un angajament specific în virtutea Acordului de la Paris privind schimbările climatice, informează Comisia Europeană.