Tudorel Toader i-a spus lui Iordache cum trebuie să mutileze abuzul în serviciu. Nigel Farage a jignit Uniunea Europeană din ușă, la plecare, însă Parlamentul European a doptat rezoluția privind Brexit. Balena Albastră sau cum arată o propagandă.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a predat un curs despre cum trebuie mutilat textul infracțiunii de abuz în serviciu fără ca românii să iasă în stradă. El i-a arătat lui Florin Iordache, predecesorul său la minister, că nu este nevoie să dea OUG pentru a scoate politicienii din dosarele penale, ci e mai simplu să se acționeze în Parlament.

Tudorel Toader a inițat un proiect de lege pe care îl va trimite Parlamentului, iar cel mai important punct este că abuzul în serviciu va fi infracțiune în continuare indiferent de pragul valoric al prejudiciului, adică așa cum a cerut Curtea Constituțională.

Totuși, ministrul Justiției i-a explicat lui Florin Iordache, supărat de proiect, cum își poate definitiv opera care a reușit să scoată în stradă peste 600.000 de români.

Una dintre cele mai puternice voci pro Brexit din Parlamentul European a comparat Uniunea Europeană cu mafia, fiind apostrofat de președintele Antonio Tajani, dar și de mai mulți europarlamentari. Ulterior, Farage a schimbat „mafia” cu „gangsteri”.

Mândru de el și de discurs, Farage a postat pe Twitter video cu invectivele lui.

Mai departe, însă, Parlamentul European a doptat rezoluția privind Brezit. Rezoluția acordă o mare importanță tratamentului echitabil față de cetățenii celor 27 de țări care rămân membre UE și subliniază necesitatea reciprocității și non-discriminării între cetățenii Regatului Unit care trăiesc în UE și cetățenii UE care trăiesc în Regatul Unit.

Ce păreri au europarlamentarii, inclusiv unii din România, puteți vedea aici.

Revenim în România, acolo unde adevărata „Balenă Albastră” este, de fapt, deficiența prevenției, neglijarea sentimentelor adolescenților în mediul școlar și familial și cum informațiile false ne conduc, de fapt, la balena albastră.

Bilanțul atacului chimic împotriva orașului sirian Khan Shaykhun a ajuns miercuri la 72 de morți, dintre care cei mai mulți copii și femei, potrivit datelor organizației non-guvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Numărul ar putea crește, pentru că sunt și persoane date dispărute.

Dintre cei care au reușit să scape din infern, doar câțiva au ajuns refugiați în România. Eledor Pîrvu, unul dintre șefii Inspectoratului General pentru Imigrări, a explicat pentru EurActiv procedurile de obținere a statutului de refugiat în România și care sunt procedurile.