O investigație jurnalistică arată cum traficanții obțin acte românești pentru moldoveni și ucrainieni. Vanghele îl face pe Oprea să iasă din vizuină și să spună ce legătură a avut în prezidențialele din 2009. Regimul Dragnea are totul sub control.

O investigație jurnalistică arată cum zeci de rețele de traficanți din Republica Moldova și Ucraina au preluat controlul asupra procesului de perfectare a actelor românești de identitate pentru moldoveni și ucraineni. Echipele de jurnaliști au parcurs întregul cerc birocratic și plin de șpăgi oferite intermediarilor pentru perfectarea actelor românești și au identificat mai multe rețele care se ocupă de redobândirea cetățeniei României, Bulgariei și Poloniei pentru ucraineni. Cum găsesc aceștia, contra cost, „rădăcini” românești în arborele genealogic al oricui, chiar dacă existența acestora este absurdă și imposibilă.

Fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie spune că avea informații despre implicarea lui Gabriel Oprea și a lui Florian Coldea în alegerile prezidențiale din anul 2009. Mai mult, Vanghelie a afirmat că Oprea spune că Maior l-a drogat.

După ce a stat ascuns atâta timp, Gabriel Oprea a precizat, în această seara, cu dureri de cap cauzate de ceea ce se vorbește la televizor, că întâlnirea despre care s-a relatat în presă, a fost, de fapt, o masă la el acasă, pe care a dat-o cu ocazia zilei fostului primar Niculae Onțanu. Dan Andronic, care a făcut publică povestea, a negat parțial afirmațiile fostului vicepremier.

NN Pensii a fost amendat de ASF cu 750 mii lei - 1% din capitalul social - după comunicatul privind naționalizarea pensiilor private. Amenda, cea mai mare dată vreodată de ASF, care poate fi contestată, a fost dată "pentru transmitere de informații înșelătoare". Măsurile luate de ASF vin după ce Liviu Dragnea l-a amenințat cu demiterea pe șeful insituției pentru lipsa de reacție.

"Regimul Dragnea are practic totul sub control. Social-democrații lui Liviu Dragnea pot conduce aproape după bunul plac, controlând Parlamentul, Guvernul, CCR, doar o parte din sistemul judiciar, în special procurorii anticorupție, opunându-se măsurilor lor. Capitulăm mult prea repede în momentul în care ni se pare că ne-am atins scopul. Dar în realitate, ținta nu a fost atinsă", este părerea unui politolog român, citată de publicația germană ARD Wien, care se întreabă "Ce s-a întâmplat cu protestele din România?".