Ministrul de interne, Lucian Bode, a declarat joi că de votul împotriva aderării României la Schengen se vor bucura "unii actori non-UE", menționând Rusia.

"Votul împotriva propunerii președinției cehe nu este un vot împotriva României, este un vot împotriva UE în ansamblul său și împotriva unității noastre de care, păcate, unii actori non-UE se vor bucura. În îndelungata sa istorie, României i s-au făcut multe nedreptăți. De cele mai multe ori, la realizarea acestora a pus umărul Rusia. Simțim că Rusia este pe cale să se mai bucure o dată de încă o nedreptate care i se face României”, a declarat la Bruxelles Lucian Bode.

Rugat să explice declarația, ministrul de interne a reluat: ”Credeți că Rusiei nu îi convine de minune că România nu este integrată pe deplin în spațiul Uniunii Europene? Îi convine".

El a adăugat că aderarea la Schengen rămâne obiectivul de țară al României: "Am convingerea că vom repara această imensă nedreptate făcută României, românilor, pentru că principiile Uniunii Europene vor prevala intereselor izolate de moment".