Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales joi director executiv al Agenției Europene a Muncii, autoritate înființată recent.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de ministrul român de externe, Bogdan Aurescu.

În prezent, Cosmin Boiangiu este reprezentantul permanent adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană.

În vârstă de 50 de ani, Cosmin Boiangiu e diplomat de carieră. A fost purtător de cuvânt al MAE și a făcut parte din echipa care a câștigat la Haga procesul cu Ucraina privind platoul continental din Marea Neagră.

A fost ambasador în Slovenia și a activat la Misiunea României la NATO și la cea de pe lângă Națiunile Unite.

Ministerul Afacerilor Externe salută ”cu deosebită satisfacție” alegerea lui Cosmin Boiangiu în poziția de director executiv al Autorității Europene pentru Muncă, în urma votului organizat joi în cadrul Consiliului de Administrație al acestei agenții.

Cosmin Boiangiu a primit susținerea unei largi majorități a statelor membre pentru alegerea în funcția de director executiv al Autorității Europene pentru Muncă.

”Alegerea diplomatului român în această funcție importantă la nivel UE reprezintă, în primul rând, o confirmare a valorii candidaturii României, precum și rezultatul eforturilor politico-diplomatice intense derulate în ultima perioadă, inclusiv la nivelul conducerii MAE, la Bruxelles și București, cât și în capitalele statelor membre, pentru promovarea acestei candidaturi”, potrivit MAE.