Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu a anunțat joi că pe 6 aprilie are loc la București Congresul liderilor PES. Printre participanți se numără și cancelarul german Olaf Scholz.

"Vorbim practic de cel mai mare eveniment pe care social-democrați europeni îl organizează în această pre-campanie (pentru alegerile europene) în centrul și estul Europei. Este un lucru îmbucurător pentru noi. Asta dovedește că, încă o dată, București este important și relevant pentru decidenții europeni și consolidează poziția noastră viitoare în instituțiile europene", a declarat Victor Negrescu în cadrul unei conferințe de presă.

Alegerea capitalei României pentru această reuniune a liderilor PES (Partidul Socialiștilor Europeni) arată că "Bucureștiul este atractiv, important și relevant pentru liderii europeni".

La congres participă cancelarul german Olaf Scholz, liderul PES, Stefan Löfven, candidatul social-democraților la funcția de șef al Comisiei Europene, Nicolas Schmit, lidera Grupului S&D din Parlamentul European, Iraxte García Pérez, precum și vicepreședinți social-democrați ai PE, printre care Katarina Barley, capul de listă al social-democraților germani la alegerile din iunie.