Parlamentul European a anulat toate ședințele programate săptămâna viitoare, după ce a scurtat sesiunea plenară din această lună, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Parlamentul European tocmai a anulat toate ședințele programate săptămâna viitoare. Astfel de măsuri sunt necesare pentru a opri extinderea coronavirusului”, a scris pe Facebook Siegfried Mureșan, vicepreședinte grupului PPE din legislativul UE.

Săptămâna trecută, Parlamentul European a decis să nu mai țină sesiunea plenară din această lună la Strasbourg, ci la Bruxelles, pentru a evita deplasările inutile, iar luni a deci ca această sesiune să fie scurtată. Astfel, sesiunea a avut loc doar marți, fiind amânate voturile și subiectele care nu erau urgente.

În plus, eurodeputații au decis ca și viitoarea sesiune, prevăzută pentru perioada 30 martie-2 aprilie, să fie organizată la Bruxelles, miercuri, 1 aprilie, și joi, 2 aprilie.

Separat, Consiliul UE a anulat o întrunire a miniștrilor din statele membre pe tema comerțului extern ce urma să aibă loc joi, 12 martie.