Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, la prezentarea PNRR, că România va construi un spital până în 2024.

”În decursul acestui an am avut două vizite la Bruxelles, având ca temă exact PNRR, pentru a mă asigura că avem un plan bun”, a afirmat prim-ministrul, prezentând câteva detalii din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care a fost trimis luni la Bruxelles.

”Este vorba despre 29,2 miliarde de euro, bani care pot fi folosiți pentru a construi aproximativ 450 km de autostradă, sute de școli și de crește. În special, vom construi și vom renova zeci de spitale. Partea importantă, vom avea un spital construit cred că în 2024 și asta este o premieră a ultimilor 30 de ani sau 32 de ani - 33 de ani, până atunci. Deci vom avea un spital construit în 2024”, a susținut premierul.

”Așa cum am promis, este foarte important pentru această guvernare să construiască spitale. Criza prin care am trecut anul trecut și încă mai trecem, această pandemie, criza de sănătate, a pus presiune pe toate sistemele de sănătate din Uniunea Europeană și a arătat foarte clar limitele sistemelor de sănătate. De aceea este foarte important pentru noi să dezvoltăm rețeaua de spitale, să o modernizăm”, a mai spus Cîțu.

Guvernul a publicat PNRR: Cum ar trebui să arate România anului 2026

Mai mult pe EurActiv »