Un nou Parlament European și o nouă Comisie Europeană sunt necesare pentru a reprezenta interesele cetățenilor europeni, a declarat consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar, pentru televiziunea publică ungară M1.

György Bakondi a subliniat că actuala politică de stânga-liberală a Uniunii Europene nu dorește să oprească imigrația ilegală, ci să o încurajeze. În schimb, Guvernul ungar continuă să privească migrația ca pe o problemă de securitate, nu ca pe una socială, potrivit hirado.hu.

Migranții iau prânzul la un restaurant fast-food din centrul Belgradului. Așteaptă să vină taxiul care să-i ducă la granița sârbo-bosniacă. Mulți dintre ei organizează și plătesc o parte din călătorie înainte de a pleca. Pe un migrant afgan l-a costat 5.000 de euro, adică aproape 2 milioane de forinți, să ajungă în Europa. Un alt migrant a plătit traficanților de persoane echivalentul a 4 milioane de forinți doar pentru a ajunge în Serbia. Dar nu doar pentru călătorie, ei au nevoie de bani și pentru a trăi. De asemenea, cheltuiesc mult pe mâncare, haine și telefoane. Migranții spun că primesc sprijin parțial de la colegii lor care au ajuns deja în țara de destinație din UE și au dreptul la ajutoare acolo. Însă unii sunt sprijiniți de ONG-uri.

Cu toate acestea, adesea nu se știe cine le-a înființat și cum sunt finanțate, în timp ce ajută la trecerea ilegală a frontierei. Și, deși, la fel ca și traficanții de persoane, acceptă bani, dacă o fac în mod proporțional, nu pot fi pedepsiți. La Bruxelles, a fost propus recent un proiect de lege pentru a se asigura, printre altele, că ONG-urile care ajută migranții ilegali nu pot fi trase la răspundere penală.

Actuala politică de stânga-liberală a UE nu dorește să oprească migrația ilegală, ci să o încurajeze, iar indicatorii arată o nouă creștere intensă, a declarat consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar, care și-a exprimat încrederea că alegerile europarlamentare din iunie vor aduce o schimbare în politica UE privind migrația. Potrivit lui György Bakondi, este important ca experiența ungară să se reflecte în cele din urmă în legislația UE.

György Bakondi a declarat: „Experiența ungară, conform căreia frontiera externă trebuie păzită cu fermitate și toate trecerile ilegale trebuie împiedicate, iar cei care doresc să solicite azil trebuie să solicite statutul de refugiat în afara granițelor Uniunii Europene. UE nu se bazează pe acest lucru, nu ține cont de acest lucru, vrea să urmeze practica pe care o urmează din 2015: să-i lase să intre pe teritoriul Ungariei sau pe teritoriul Uniunii Europene, unde pot aplica, pot fi în tabere deschise de unde pot pleca mai departe, deci aceste măsuri nu numai că nu vor reduce migrația ilegală, ci mai degrabă o vor încuraja în perioada următoare.

”György Bakondi a declarat că pentru a schimba această situație este nevoie de un nou Parlament European și de o nouă Comisie Europeană, care să reprezinte interesele cetățenilor europeni.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA